Kutyáink
Ice Missy Dáma Tessre emlékezünk Carmen a hovawart

 

Kezdőlap
Kutyáink
Képgyűjtemény
Nálunk születtek
Kölyökhíradó
Hovawart fajtaleírás
Golden fajtaleírás
Elérhetőség
Más webhelyek

"Nincs az a hit, mely töretlen maradna, kivéve egy igazán hűséges kutyáét."

Tessy, Carmen, Dáma, Missy és Ice négy golden retriever és egy hovawart története! :-)

2010-ben Ice is csatlakozott a csapathoz!

Tess 2 hónapos    Carmen 3 hónapos

Első kutyánk Gáláns Tess 1994. július 01-én született. Ő az első golden retrieverünk, és még ma is nagyon sok szeretettel gondolunk rá, hiszen eszével és intelligenciájával már az első pillanatban levett minket a lábunkról. Tessy nyolc hónapos volt, amikor eltűnt, és még a mai napig sem derült ki, hogy mi történt vele több mint két és fél évig. Ekkor ugyanis valami csoda folytán előkerült: Hatvanban egy tenyésztő talált rá, és azonosította be, a tetoválási szám alapján. Nagyon boldogok voltunk, hogy Tess két és fél év után megkerült, de addigra megvásároltuk második kutyánkat Carment, törzskönyvi nevén Kasztorvári Flórát. Ő egy hovawart szuka, igen erős természettel, akarattal. Carmi bizony nem egy golden retriever, és teljes erőbedobással próbálta Tessyt újból elűzni a háztól. Több évünkbe került, mire a két kutya teljesen elfogadta egymást. Carmi házőrző, tehát ő lett a főnök, és Tessy ebbe idővel beletörődött, így lassan normalizálódott a helyzet.

Tessyt 2005. november 13.-án veszítettük el. 11 és fél évig élt velünk, sokszor még ma, 2012-ben is úgy érzem hiánya pótolhatatlan.

2008. június 17.-én Carmen is az örök vadászmezőkre költözött! 13 évet élt velünk, most, hogy elment óriási űrt hagyott maga után a lelkünkben. Nagyon hiányzik!

Carmen 10 éves       Tessy 11 éves

Tessnek és Carminak is voltak kölykei. Tesstől három alom, Carmitól pedig egy alom született. Tess utolsó almából megtartottunk egy kölyköt, Ligeti Borostyán Dámát. Ő, 2002. július 1-én született, pont Tess 8. születésnapján. Úgy tűnik soha nem fog teljesen felnőni. Kislányunknak Eszternek igazi játszótárs, jó barát. Ma 2012-ben, már Dáma is betöltötte a tizedik évét. Pontosan a születésnapján, azaz 2008. július 01-én született meg tőle a harmadik alom. Ilyen véletlen szerintem nagyon ritkán adódik. Ezért úgy döntöttünk, hogy ebből az alomból megtartunk egy kölyköt. Ő Missy, aki azonos naptári napon született a nagymamájával és az anyukájával. 

Dáma és Eszter játék közben      Missy, a 3 hónapos golden retriever

2010 nyarán megszületett Dámától az utolsó alom. Minden kiskutyának sikerült szerető gazdát találnunk. Ligeti Borostyán Ice azonban jobban szeretett volna nálunk maradni, nem volt boldog új gazdájánál. Így eleget téve a sors akaratának Ice-ot visszavettük és ezzel ő is csatlakozott a falkánkhoz. :-)

Tessy, Dáma, Missy, Ice és Carmen is az FDB vagy a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület által igazoltan diszplázia mentes. Minden kutyánk dicsekedhet kiállítási eredményekkel. Kitűnők, CAC és egyéb jó eredmények születtek. Kutyáink képességvizsgával és tenyészszemlével  is rendelkeznek. 2012-re Missy és Ice is megszerezte a tenyésztéshez szükséges tenyészszemlét, képességvizsgát és egészségügyi szűréseket. Most már rajtuk a sor, hogy méltó utódai legyenek Tessynek és Dámának.

Jelenleg három boldog golden éli életét Rákosligeten!

2017.

Dáma elment! Gyönyörű, hosszú élete volt. 15 és fél évig volt velünk... ,de eljött az idő!